Persoon: Wim Boerekamp

Persoonsgegevens

De auteur zong al vanaf 10 jaar in een jongenskoor gregoriaanse lofgezangen. Werd onderwijzer en kwam in aanraking met de Wardbeweging via Theo Driessen in Helmond en slaagde voor directie gregoriaans in 1961.

Werd tevens dirigent van een jongens/herenkoor Deurne ’67 (gregoriaans en polyfonie); zong op vele concerten, in missen en op vele buitenlandse reizen van Pueri Cantores; studeerde blokfluit en deed examen in Leiden. Op latere leeftijd volgde hij nog de algemene eisen Staatsexamen-conservatorium. Studeerde ook nog contrapunt bij componist Jan Vermulst. Zong 17 jaar mee in Schola Cantorum van Amici Cantus Gregoriani. Haalde zangles bij Lyda Dekkers en Dorris van de Meerendonk. Studeerde daarna als specialiteit gregoriaans in Maastricht, Utrecht, en in Duitsland in Drübeck, Essen en Münsterschwarzach.

Heeft nog steeds privéles middeleeuwse zangtechniek in het gregoriaans bij Dr. Rebecca Stewart in Den Haag. Geeft cursussen vanuit een zelf geschreven cursusboek en organiseert veel concerten. Was dirigent van een gemengd gregoriaans kerkkoor in Sevenum (L.), dat in veel gregoriaanse missen zingt en ook op diverse concerten. Ook werd er nog een keer gezongen in een dienst van Palmzondag in een protestantse kerk in Weert. Heeft in april 2011 zijn 50 jarig jubileum gevierd als dirigent Gregoriaans.

Verder informatie:

Als onderneming Gregoriaans NU per 01-01-2008 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven op naam van Wim Boerekamp, Berkenstraat 21 5753 GJ Deurne.


Bron: Weekblad voor Deurne e.o./Peelbelang; fotograaf Adje Stevens

Bovenstaande foto werd gemaakt gemaakt op zijn 50-jarig jubileum in zijn parochiekerk te Deurne op 10 april 2011 met zijn Gemengd Gregoriaans Kerkkoor van Sevenum (L.).


| XHTML | CSS | Designed by trif_m, Thanks to Orice Mures