Nog meer informatie

Activiteiten

Gemengd Gregoriaans Koor regio Asten

Het koor is ontstaan uit een cursus van 7 lessen vanuit mijn cursusboek. Dat was in sept. 2014. Er kwamen veel aanmeldingen uit een aantal advertenties in de regionale pers en er bleven 12 personen over, die enthousiast en regelmatig een volledig gregoriaanse mis willen zingen in de regio Asten en Someren.

Repetitie op vrijdagen om de 14 dagen van 19.00 uur tot 21.00 uur in de kerk te Asten ingang Wilhelminastraat. Wel met extra repetities, indien nodig.

Wij zongen in juni op Sacramentsdag en 13 sept. 2015 op Vredeszondag in sept. em met Allerheiligen 1 nov. en 20 dec. in bedevaartplaats Asten-Ommel om 10.00 uur. Dit jaar zingen we H. Missen in Asten-Ommel op 21 febr, op 17 april in de kerk van Someren-Noord, op 29 mei in Ommel en op zaterdag 9 juli in Someren Eind. Voor gregoriaanse liefhebbers is er nog plaats, als men open staat voor stemvorming en eenvoudige solfége (notenkennis).

Privéles aan huis is mogelijk op afspraak.

We zingen nog veelal uit Graduale Simplex maar vergeten Graduale Triplex niet uit het oog.

5e Ned. Gregoriaans Festival Den Bosch.

De vorige festivals waren in Ravenstein en nu dus voor het eerst in Den Bosch.

Voor verder info: www.gregoriaansfestival. Het programma ziet er bijzonder goed uit met veel concerten en lezingen. Hans Leenders en Marcel Zijlstra zitten in de organisatie.

11 december 2016: Jubileumconcert

Op 12 juni 1961 slaagde te Asten Wim Boerekamp voor het Directeursexamen Gregoriaans. Dat is dus 55 jaar geleden. Hij gaf les in Asten, Gemert, Sevenum, Gemert en Deurne met vele koren en schreef een cursusboek voor beginners.

Dit concert vindt plaats in de St.Willibrorduskerk te Deurne op 11 december 2016 om 16.00 uur. Titel: Adventsgezangen. Aan het concert doen mee Rebecca Stewart en Maria Wieggers met vroege meerstemmigheid in het gregoriaans, Hidesato Sugiyama met blokfluit, het nieuwe Gregoriaans Gemengd Koor regio Asten, Jan Berkers, organist, Rennie van Windt met gedichten en Martien Maas.

Gregoriaans voor Beginners

Bij voldoende belangstelling zal er medio sept. een instapcursus gregoriaans voor beginners , jong en oud, vrouwen en mannen, gehouden worden te Gemert en omstreken. Allereerst een proefles met de nodige informatie vanuit een bestaand cursusboek en daarna nog 10 avondlessen. Informatie: Zie Google: gregoriaans.com onder Home (pag. 1 en knop 4 activiteiten). Ook mondeling per tel. 0493-313796 met Wim Boerekamp in Deurne


| XHTML | CSS | Designed by trif_m, Thanks to Orice Mures